• iconMolenstraat 4, 8956 Kemmel, België
  • icon+32(0)477/43 23 51
 • Over ons

  Met zicht op Heuvellands trots

  kemmel-omgevingHet landelijke interieur, het comfortabele tweepersoonsbed, de goed uitgeruste badkamer met knusse elementen: u bent meteen in de stemming. Alles is aanwezig om volop te genieten van uw verblijf. Van een welkomstpresentje, een bundeltje praktische toeristische informatie om mee te nemen tot een zachte badjas om aan te trekken na een verkwikkende douche. En als u 's morgens de gordijnen opentrekt, kijkt u meteen uit op de majestueuze Kemmelberg. "We hebben de ligging van onze gastenkamers daarvoor speciaal zó voorzien", knikt Hilde terwijl ze ons een rondleiding geeft.

  Logeren in een oude stalling

  kamers-bed-and-breakfastHilde en Xavier mogen best trots zijn op het vele werk dat ze samen hebben verricht om de hoeve van Hildes grootouders om te bouwen tot de gezellige B&B die het nu is. De gastenkamers bevinden zich in het vroegere 'moederhuis' van de varkens, al is dat aan niets te merken. Aan de buitenkant van de vroegere boerderijgebouwen werd niet geraakt. Binnenin is wel alles compleet opnieuw ingedeeld en ingericht. "De renovatie heeft langer geduurd dan voorzien maar daardoor hadden we wel meer tijd om te vinden wat we zochten. We wilden dat onze gasten meteen een welkom gevoel zouden krijgen", zegt Hilde.

  Landelijke inrichting

  landelijk-kemmel"Al van kinds af ben ik bezig met decoratie", aldus de gastvrouw die de inrichting grotendeels zelf heeft uitgedacht. "Bij de kleurkeuze hebben we ons wel laten inspireren door een colora specialist. Hij gaf ons onder andere de tip om te kiezen voor een contrasterende accentmuur in behang voor de kamers. Heel geslaagd. We wilden vooral met kleur, meubilair en aankleding een landelijke en romantische inrichting creëren. Vandaar dat we gekozen hebben voor grijs-bruine tinten en oude elementen. Zo hebben we de vroegere houten balken gerecupereerd, hebben we de houten deuren in een rustiek jasje gestoken en kozen we voor een ouderwetse zwart-wit tegel in de gezamelijke ontbijtruimte."

  Verse en seizoensingrediënten

  keuken-b-and-b-kemmelOpvallend in de ontbijtruimte is het statige Falcon-fornuis. Gastheer Xavier bereidt daarop graag smakelijke menu's met seizoenproducten. Kokerellen is zijn grote hobby. Hij weet dat de beste start van een vakantiedag een heerlijk gezond ontbijt is. Maar hij maakt ook met liefde een meergangenmenu (enkel op aanvraag) voor u klaar 's avonds.

  "Heuvelland is rijk aan goede horeca-adressen maar voor wie het wil, bereid ik graag zelf een maaltijd. Ik verras de mensen graag en ik gebruik daarvoor zoveel mogelijk verse ingrediënten. Ik trek bijvoorbeeld zelf bouillon, maak zelf ijs en onze gasten krijgen bij het ontbijt zelfgemaakte confituur en verse hoeve-yoghurt van een landbouwbedrijf in de buurt."  Omdat Hilde en Xavier de producten uit Heuvelland willen promoten voorzien ze voor hun gasten op de kamer een suggestiekaart.

  Stilte

  in-t-stille-wegU logeert hier volledig in het groen en in complete rust. Een koppel noteerde in het gastenboek dat het onder de indruk was van de "oorverdovende stilte". U hoort hier werkelijk niets. Of het zijn de geluiden van de natuur of het gespin van één van de twee poezen die u op het erf tegenkomt.
  "We krijgen veel aanvragen van mensen die de stad willen ontvluchten en daarvoor naar hier komen. We willen dat onze gasten zich goed en op hun gemak voelen, dat ze zich hier thuis voelen.  Er zijn ook cadeaubonnen te verkrijgen die u kan schenken bij elke gelegenheid."

  Bron tekst: Heuvelland Magazine